25 Eylül 2016 Pazar

Donanım Bilgisi Veren Yazılımlar



CPU-Z, bilgisayarınızın temel bileşenleri hakkında bilgi verir. CPU-Z ile işlemcinize ait bilgiler, anakart ve bios bilgileri, Ram bellekler ve gecikmeleri ile DirectX versiyonunuz hakkında bilgiler elde edebilirsiniz.

Speccy, sisteminize ait işlemci (CPU) marka ve model bilgilerini (Intel veya AMD, Celeron veya Pentium), bilgisayarınızın ne kadar RAM belleğe sahip olduğunu ve sabit disklerinizin ne kadar büyük olduğunu bu araç ile hızlı bir şekilde öğrenebilirsiniz.
 
AIDA64, bilgisayarınızın sistemi hakkında bilgi toplayabileceğiniz, sistem testleri yapabileceğiniz, donanımsal ve yazılım olarak bilgisayarınız hakkında detaylı bilgi veren programdır.

SpeedFan, sisteminizdeki uygun donanımların voltaj, fan hızı ve sıcaklık değerlerini izleme, fan hızlarını sıcaklık değerlerine göre değiştirebilme, sabit disklerin S.M.A.R.T. bilgilerine ulaşma ve sabit disk ısısını gösterme gibi özelliklere sahip popüler yazılımın sisteminizde neler yapabileceği sahip olduğunuz donanıma, özellikle de algılayıcı yongalara göre değişiyor. Programın istatistik ve kayıt tutma özelliği sayesinde sıcaklığın hangi vakitte hangi değerlere ulaştığını gözlemleyebilir, hız aşırtma özelliği sayesinde işlemci hızınızı arttırabilirsiniz. 

SiSoftware Sandra bir sistem analiz, karşılaştırma ve rapor aracıdır. SiSoftware Sandra, bilgisayarınızın donanımları ve yazılımları, harici sürücülerinizin de donanım ve yazılımları hakkında detaylı bilgiler sunar. 

System Information for Windows (SIW), bilgisayarınıza ait yazılımsal ve donanımsal tüm bilgileri görüntülemenizi sağlayan ücretsiz bir programdır.

HWiNFO, bilgisayarınızdaki RAM'lerinizin boyutu ne kadar, ekran kartınızın marka ve modeli nedir, işlemcinizin hızı tam olarak ne kadar gibi sorularınıza cevap verebilen bir uygulamadır. Bu bağımsız uygulama tam bir sistem analizi yapar ve bilgisayarınızdaki tüm bileşen ve aygıtlar hakkında ayrıntılı bir rapor sunar.

Auslogics System Information, sisteminiz hakkında detaylı bilgiler gösteren ücretsiz bir programdır. Auslogics System Information donanım bilgileri, işletim sistemi detayları, ekran kartı bilgileri, çalışan süreçler ve diğer bilgileri gösterir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder