7 Ekim 2016 Cuma

Ethernet, Firmware, WLAN, Wake On Ring, Hot Plug

>>Ethernet Nedir?<< 

 

 

Ethernet, basit bir şekilde kablolu veya kablosuz ağda bilgisayarlar, routerlar ve switchler dahil olmak üzere cihazlara bağlanmak için kullanılan standart iletişim protokolüdür.
En çok kurulan yerel ağ bağlantısı (LAN) teknolojisi, Ethernet LAN’leri geçirerek işletmelerin büyük bölge ağlarında (WAN) Ethernet kullanmasını sağlar. Ethernet büyük işletme bölgelerini, dağıtılmış şube ofislerini, veri merkezlerini ve hatta yerel veya daha küçük uzak konumları bağlar. Ethernet belirli bir uygulama sayısını kullanıma açarken ve diğer sanal özel ağlar (VPN) gibi diğer ağ teknolojilerine erişim sağlarken bir işletme için tek bir WAN ağını çalıştırabilir.

>>Firmware Nedir?<< 

Firmware; sadece bilgisayar bileşenlerinde değil bazı elektronik eşyalardada bulunan çeşitli donanımların veya cihazın işlevlerini nasıl yerine getireceklerini bildiren ve genellikle tekrar yazılabilir olan ufak kodlardır.
Firmware salt okunurdur okunabilir fakat yazılamaz. Son kullanıcılar sadece üzerinde güncelleme yapabilirler. Firmware sadece bilgisayar donanım parçalarında bulunmaz örneğin çevre aygıtlarından modemlerde, müzik dinlemek için kullandığımız mp3 Player'lardada firmware bulunmaktadır.
Firmware güncellemeleri uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Yanlış firmware yüklenmesi sonucu cihazınız eski işlevi kaybedebilir. Doğru aygıta doğru firmware yüklenmesi ciddi önem taşımaktadır. Firmware doğru yüklendiğinde cihazınıza çeşitli yenilikler gelebilir, cihazınız kararsız çalışıyorsa bu sorun çözümlenebilmektedir.

>>WLAN Nedir?<< 

Kablosuz Yerel Alan Ağı - WLAN (Wireless Local Area Network) Teknolojisi, kablolu iletişime alternatif olarak uygulanan, RF (Radyo Frekansı) radyo teknolojisini kullanarak havadan bilgi alışverişi yapmayı sağlayan, amaçlı radyo işaretlerinin belirli bir frekans kanalında iletildiği, karasal (terrestrial) esnek bir iletişim yöntemidir.
Mobil cihazlar üzerinde bulunan wireless card yardımı ve kablosuz ADSL modem vasıtası ile veri iletişimi için kablo kullanmadan internete girebilir yada cihazları kablosuz ortamda konuşturabilirsiniz.

>>Wake-On-Ring Nedir?<< 

Modem kullanılarak gelen herhangi bir telefon aramasında bilgisayarın açılmasıdır.

>>Hot Plug Nedir?<<

 Çalışan bir donanımı server dan kaldırabiliyorsak bu donanım Hot Plug'dır. Ancak sistem çalışırken donanım ekleyip/kaldırabiliyorsak bu Hot Swap bir donanımdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder