Splitter / ayırıcı denilen cihaz, telefon altyapısını kullanan ADSL internet bağlantınızla telefon konuşmalarınızın birbirini etkilememesini sağlayan bir filtre görevi görür.
Normalde aynı hattan iletilen ses frekansı ile internet veri frekansı, birbirinden oldukça farklıdır. Ancak yine de elektromanyetik dalgalar, birbirini etkileyerek telefon görüşmesinde ya da internet bağlantısında kalite bozulmasına neden olabilir.
ADSL modeminiz ve telefon girişinize bir uzmanın takacağı çok basit bir splitter / ayırıcı cihaz, bu karışmayı ve kalite kaybını net olarak önler. Bu sayede internete bağlanırken aynı zamanda kolay ve rahat bir şekilde telefon görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

>>ADSL Nedir?<< 

 

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), Asimetrik Sayısal Abone Hattı, günümüzde internet bağlantısı için en çok kullanılan bağlantı tekniğidir. Bir dağıtıcı (Splitter) , tek bir telefon bağlantısı ile hem ADSL hattına hem de gelen çağrılara izin verir. ADSL genellikle merkez ofisten 4 kilometreden uzakta olmayan mesafelere dağıtılabilir. Fakat kablo bağlantısının izin verdiği ölçüde 8 kilometreye kadar ulaşabilir.