7 Ekim 2016 Cuma

NVIDIA SLI, ATI CrossFire, Lucid Hydra

>>SLI ve CrossFire Nedir?<<

 

SLI ve CrossFire terimleri aslında hemen hemen aynıdır. İkiside iki veya daha fazla ekran kartının bir arada kullanılması esasına dayanır ve temel amaç performans arttırmaktır. Burdaki temel olay anakartın iki ekran kartını destekliyor olması ve buna uygun özellikte olması gerekmektedir. Ayrıca power suply veya elekttrik enerjisinin yeterli güçte olması şarttır.
SLI dediğimiz şey NVIDIA’nın geliştirmiş olduğu bir iki ekran kartının performans arttırmak amacıyla geliştirmiş olduğu bir teknolojidir. Crossfire ise ATI’nin çift ekran kartı kullanmak için geliştirdiği bir teknolojidir. Ve kullanımları birbirine benzemektedir.
NVIDIA ekran kartlarıyla SLI, ATI ekran kartlarıyla Crossfire yapılabilir. Anakartın yongaseti SLI için NVIDIA SLI destekli, Crossfire için ATI Crossfire destekli bir yongaseti olmalı. Intel’in 975X yongasetini kullanan anakartlarda da SLI veya Crossfire yapılabilir. SLI özelliğine sahip bir anakartta CrossFire , CrossFire özelliğe sahip bir anakartta SLI kullanılamaz.

NVIDIA SLI Teknolojisi

ATI CrossFire Teknolojisi

 

>>Lucid Hydra Nedir?<<

 

LucidLogix adlı firma Lucid Hydra 100 adlı bir yongayı sessiz sedasız piyasaya çıkarmıştı. Bu yonganın vaat ettiği şey, sistemlerde bulunan birden fazla grafik işlemciyi verimli bir şekilde kullanmaktı. Bunun mevcut NVIDIA SLI ya da ATI Crossfire'dan farkı, Lucid Hydra aynı sistemde verimli bir şekilde birden fazla grafik işlemci kullanımında marka ya da model farkı gözetmiyordu. Bu yonga sayesinde iki farklı markaya ait ekran kartlarını beraber kullanabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder