7 Ekim 2016 Cuma

PSU, ATX, Regulator, FireWire, Thunderbolt

>>PSU Nedir?<<

Güç kaynağı bilgisayarın iç yapısında sistem parçalarını çalıştırıp gerekli enerjiyi eşit miktarlarda dağıtabilmek için kullanılan iç donanım birimidir. Bir diğer adı PSU (Power Supply Unit) olarak bilinir. Günümüzde bilgisayarlardan ziyade enerji dağılımına ihtiyaç duyan diğer cihazlarda da güç kaynağı kullanılmaktadır.

  

>>ATX Nedir?<<

ATX standardı, anakart üzerindeki bileşenlerin dağılımını yeniden tanımlayan bir yapıya sahiptir. ATX anakartlar kasa üzerindeki güç kaynağının da farklı bir yapıda olması nedeniyle sadece ATX kasalara monte edilebiliyor.












>>Regulator Nedir?<< 

Şebeke gerilimindeki yükselme, düşme ve tüm dengesizlikleri önleyip, gerilim regülasyonu yapan cihazlara Regülatör denir.
Frekans, hız, güç, basınç, gerilim ve akım gibi fiziksel büyüklükleri, belli ölçüde sabit tutabilen ve bu unsurları değiştirerek tekrar sabit tutabilen alettir.

 >>FireWire Nedir?<<

 

 

FireWire, Apple tarafından geliştirilen, bilgisayara çevre ürünleri bağlanmasında kullanılan yüksek hızlı arayüz bağlantısıdır. IEEE 1394 standardına dayalıdır.
FireWire, USB'ye benzemekle beraber kullanım alanı açısından farklılık gösterir. Bilgisayarlara klavye, fare gibi düşük hızlarda çalışan cihazlar genelde USB veri yolu üzerinden bağlanır. FireWire ise, yüksek veri aktarım hızından dolayı, gerçek zamanlı veri transferi yapabilen video cihazları, kameralar, synthesizer, harici disk gibi cihazlar için kullanılır.

>>Thunderbolt Nedir?<< 

 


 

Thunderbolt, tek bir bağlantı noktası üzerinden yüksek çözünürlüklü ekranları ve yüksek performanslı veri aygıtlarını destekleyen bir G/Ç teknolojisidir. Genişletme fikrini yeniden tanımlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder